Hello
  Home Help Search Login Register DMCA Rules  
24 May 2013, 04:04:26

Rapidshare Search
Skoci na stranu: 1    Idi na dno strane
Send this topic    Print
Author Topic: Ukleta kuca  (Read 6141 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Postovani/a
Hvala vam sto ste postali deo nase zajednice...
mozete skidati sve sto zelite bez registracije na nas forum..
« on: 10 April 2009, 17:47:07 »

Mooolim vas pogledajte drugi deo i ostavite komentar sa vasim misljenjem. Znaci molim vas!

Jeste čuli da u Vrbovcu postoji ukleta kuća i vlasnik je poklanja onome tko prespava noć u njoj?
Navodno da jo? to nitko nije uspio i da je kuća propucana mecima jer su se ljudi branili od nečega!
Vlasnik kuce je,navodno povratnik iz Njemacke,porijeklom iz Srbije.
Kuća je napravljena prije 20-30 godina.

Ima navodno puno verzija ?ta se događalo u toj kući.Neki ka?u da je u njoj ubijena mlada ?ena, prema nekima i zazidana u njoj ili ubetonirana u temelje...da je u njoj neobičnom smrću umrlo dijete... da je izgrađena novcem koji je opljačkan , a prija?nji vlasnik tog novca mučki ubijen... pa sve do priča o čudnim tokovima podzemnih voda itd. Točnu verziju ne zna nitkoKuća duhova (ukleta kuća ili opsjednuta kuća) u Hrvatskoj
Mje?tani sela ?krinjara nadomak Sv. Ivana ?abnog (kod Bjelovara) o kući Uskopljanina Stipe Ćurića govore kao o ?kući duhova?, budući da se u njoj, kako se priča, odmah s početka noći čuje jezivi dječji plač, u?asni krici i stravični, neobja?njivi zvukovi.
Stipo je, ulo?iv?i svoju u?teđevinu iz Njemačke, kuću namijenio jednom od svojih sinova, ali je, zbog rečenih zbivanja u njoj, kuća danas napu?tena i od pogleda prolaznika skrivena bujnim raslinjem.
Nakon ?to se pročulo za zbivanja u ?krinjarskoj kući strave, reagirala je i policija, te su jedne noći, tvrde upućeni, u kući zanoćila trojica policajaca koji su uz karte i pokoju ča?icu pića trebali utvrditi ?to se u kući doista događa. No, ka?e dalje priča, jedan od policajaca naglo je odustao od zadatka i napustio ukletu kuću, ali je na odlasku do?ivio prometnu nesreću. Preostaloj dvojici policajaca iz sjećanja su navodno izbrisana dva posljednja sata boravka u kući, tako da se po izlasku uopće nisu sjećali zbivanja pred zoru.
Priča se, također, da je sličnu provjeru poku?ala izvr?iti i skupina bjelovarskih taksista, no i oni su zbog stalnih ometanja (neobja?njivog isključenja struje i dr.), čitaj straha, uskoro odustali od svoga nauma.
Bilo je, priča se, jo? nekoliko poku?aja da se prodre u tajnu ?krinjarske kuće strave, no svi zainteresirani bili su, tvrdi se, jednostavno pretučeni.
Oni koji vjeruju u priču o kući duhova tvrde da je ona sagrađena na mjestu na kojemu je nekada bilo groblje.?to je zapravo smrt?
Kad čovjek umre, većina njih, čuju svog liječnika kako ih progla?ava mrtvima. Kroz glavu im prolaze oglu?ujuća zvonjava ili buka i istodobno osjećaju kako brzo prolaze kroz mračni tunel. Nakon toga shvaćaju da su izvan svog tijela, ali su jo? uvijek u istoj prostoriji gdje su i umrli. Vide svoje tijelo i sobu iz određene udaljenosti, tj. gleda kako ga doktor poku?ava o?ivjeti, i to ih veoma upla?i.
Nakon nekog vremena se smire i promotre tu neobičnu situaciju. Primjete da jo? uvijek imaju tijelo, ali ne ono zemaljsko, neko nekakvo spiritualno. To tijelo se razlikuje od onoga koje su imali na zemlji, tj. onog kojeg su upravo napustili. Nakon toga kad shvate ?to im se je dogodilo, dolaze im u susret drugi duhovi, duhovi rođaka i prijatelja koji su već prije umrli. Oni mu dolaze pomoći. Među njima dolazi i ˝biće od svjetlosti˝ , topao i srdačan duh pun ljubavi. Duh postavlja pitanja i govori mu neka procjeni njegov ?ivot na zemlji. Da bi mu pomogao, prikazuje mu slike najva?nijih događaja njegova ?ivota. Čovječji duh dolazi do nekakve prepreke i shvaća da mu jo? nije vrijeme da umre. Ali on se ne ?eli vratiti, jer je zaokupljen do?ivljavanjem ?ivota poslije smrti. Pun je osjećajima, kao ?to su ljubav, radost, veselje i smirenost. Unatoč tome, on se vraća i nastavlja ?ivjeti.
Te do?ivljaje koje je pro?ivio poku?ava opisati drugima, ali primjećuje da mu ba? i ne uspjeva. Prvo, nemo?e naći te riječi kojima bi to opisao. Drugo, ljudi ga ismijavaju, pa prestaje o tome govoriti. Ali bilo da on to ispriča ili ne, taj do?ivljaj jako mijenja njegov ?ivot i pogled na smrt. Jo? bi htio reći da ljudi kad umru vide svoje tijelo sa bolničkom stolu. To se nekad de?ava kad spavate, vidite sebe kako spavate u istom polo?aju u kakvom zapravo jeste. Do znači da je du?a odlutala iz tijela. Meni jedna osoba tvrdi, da je mogla, nekad, otići i do druge galaksije, jer du?a nije ograničena, ali sad je muče previ?e briga, pa onda nemo?e otići niti dalje od kuće. Događa se.
KAKO IZGLEDA KAD ČOVJEK UMRE? To pitanje ljudi pitaju od kada postoje. Kad se negdje raspravlja o toj temi, ona budi u ljudima, koji po svojim emocionalnim stavovima i po ?ivotnom stilu mogu biti vrlo različiti, najsna?nije osjećaje. Smrt nas sve zanima, ali većini je te?ko govoriti o njoj. Za to postoje dva razloga.
Prvi razlog je to da kada dođemo u bilo kakav kontakt sa smrću, dobimo u glavi sliku o svojoj smrti i to mnoge ljude pla?i. S psihičkog stani?ta razgovor o smrti je indirektan način da bismo joj se pribli?ili. Kad ljudi razgovaraju o smrti onda si ju predočavaju a to ih dovodi u neizbje?nu u situaciju suočenja s neizbje?nom vlastitom smrti. Stoga, da izbjegnemo tu psihičku traumu, ne razgovaramo o smrti.
Drugi je razlog u razgovoru o smrti slo?eniji, jer je urastao u samu prirodu jezika. Većina riječi ljudskog jezika opisuje iskustva stečena tjelesnim osjetilima. Smrt je izvan dosega svjesnog iskustva, jer je većina ljudi nije pro?ivjela. I zato ?to ljudi smrt ne mogu opisati zemaljskim jezikom, uspoređuju je s do?ivljajima koji su im poznati i ugodni. Ljudi najče?će uspoređuju smrt sa snom. Sami sebi govore: ˝Kad umremo, bit će kao da smo zaspali.˝ Ta se govorna epoha pojavila već i kod starih Grka, Homer u Ilijadi naziva san ˝bratom smrti.˝ Ovo je analogija ugrađena i u na? suvremeni jezik. Kad odvedemo psa ili neku drugu kućnu ?ivotinju veterinaru i ka?emo daje uspava, on joj sigurno neće dati tablete za spavanje, tj. protiv nesanice. Smrt je, ljudi ka?u, zaborav. Kad umremo zaboravljamo sve nevolje - smrt bri?e sve bolne i neugodne uspomene.Jel vjerujete u ?ivot poslije smrti????
  • *
  • zahvalnica: 35

• pol: Male
  • Date Registerd:06 April 2009, 14:54:56
  • Topics: 231
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.0.8 Firefox 3.0.8
  • Email
« Last Edit: 10 April 2009, 18:21:50 by petarius » Logged
::postovani, gosti i clanovi... Make RapidBelgrade more strong by donating us. Even donation can make RapidBelgrade better and bigger... You can make donation via PayPal or Payza... ::
Rapidshare Search

« Reply #1 on: 10 April 2009, 18:15:21 »

Nastavak

Priča počinje ne toliko davne 1980. kada je kuća navodno izgrađena. Postoje različite mračne teze ?to se sve u kući od dana njena nastanka odvijalo.
Neki izvori navode kako je u njoj nasilnom smrću ubijena mlada ?ena te da je njeno tijelo zazidano ili zabetonirano u temelje. Također postoji priča da je nekoć kraj kuće postojao bunar te da je dijete, koje je nestalo iz obli?njeg kraja, u njega upalo pa smrtno stradalo.

Mje?tani sela ?krinjara nadomak Sv. Ivana ?abnog kod Bjelovara vjeruju da je kuća opsjednuta duhovima jer, kako svjedoče, u kasnim noćnim satima mogu se čuti jezoviti krici poput dječjeg plača, te stravični neobja?njivi zvukovi.

lokacija kod uklete kuće

Zadnji stanar uklete kuće bio je liječnik Stipe Ćurić. Ulo?iv?i svu svoju u?teđevinu koju je zaradio tijekom svoga ?ivota u Njemačkoj, htio ju je podariti svome sinu . No, ni tri puna mjeseca od kupnje kuće, obitelj Ćurić vratila se u Njemačku te kuća do danas stoji napu?tena i devastirana.

Nakon ?to se pročulo za zbivanja u ?krinjarskoj kući strave, policija je odlučila tome stati na kraj. Trojica policajaca namjerila su prenoćiti u kući da bi dokazali mje?tanima kako su to sve samo 'puke priče'. Oni koji su poku?ali diskreditirati stravu u selu ?rkinjari, na kraju su postali njegovi krunski svjedoci. Jedan od policajaca naglo je odustao od zadatka te usred noći napustio kuću pritom do?ivjev?i prometnu nesreću. Preostala dvojica policajaca posvjedočila su da su im zbivanja unutar dva sata prije odlaska iz kuće, kompletno izbrisana iz sjećanja, tj. da se ne mogu prisjetiti zbivanja uoči zore.

Priča se da ju je sada?nji vlasnik voljan podariti onome tko u njoj uspije prespavati noć, ?to navodno do sada nitko nije uspio
Zaljubljenici u paranormalno krenuli su u istra?ivanje o pro?losti kuće te prona?li mo?da ključni detalj. Navodno je kuća sagrađena na groblju, ?to mo?da obja?njava zlu kob ovoga mjesta.

Naravno da je ovakva priča potakla i medije te je napravljen prilog u magazinu Provjereno. Novinar koji je isku?ao sreću te prespavao u ukletoj kući, pre?ivio je no ipak se na snimku iz kuće pojavio zanimljivi detalj. Pri samom kraju priloga, mo?ete vidjeti svjetlu sjenu koju je novinar uočio pregledavajući snimljeni materijal iz kuće, pa sada procijenite sami u ?to vjerujete?
Evo klipa:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=rFPcK1mpD0c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=rFPcK1mpD0c</a>
  • *

• Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Email
« Last Edit: 10 April 2009, 18:17:00 by petarius » Logged
« Reply #2 on: 19 April 2009, 02:05:53 »

Ne bi da budem skeptik ili tako nesto, sve je ovo ok, ali se ne bi nikako slozio ovo za groblje.
Mislim, kuca je mozda sazidana na groblju, ali ako je npr posle hrista do danasnjeg dana umrlo oko 5 milijardi ljudi, to bi bilo onoliko grobova da se popuni jedna devetina planete zemlje!
-To znaci da je (statisticki gledano) svaki deveti kvadratni metar neciji grob!
-Na planeti zemlji danas ima priblizno 11 milijardi kuca i ostalih gradjevina. To znaci da celu jednu osminu zemlje prekrivaju kuce.

To sve kad saberes i oduzmes, podelis ispada da je svaka 24 kuca sagradjena na necijem grobu!

Poenta je u tome sto nije svaka 24 kuca ukleta.
  • *
  • Mrzim Narodnjake!!!
  • zahvalnica: 82

• Date Registerd:15 April 2009, 20:07:40
  • Topics: 89
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:

'Oce li neko da mi objasni kako ovaj kretenski rar pack da raspakujem. Ne razumem zasto se ne koriste normalna pakovanja nego neki kretenizam
« Reply #3 on: 19 April 2009, 09:31:13 »

Ne bi da budem skeptik ili tako nesto, sve je ovo ok, ali se ne bi nikako slozio ovo za groblje.
Mislim, kuca je mozda sazidana na groblju, ali ako je npr posle hrista do danasnjeg dana umrlo oko 5 milijardi ljudi, to bi bilo onoliko grobova da se popuni jedna devetina planete zemlje!
-Na planeti zemlji danas ima priblizno 11 milijardi kuca i ostalih gradjevina. To znaci da celu jednu osminu zemlje prekrivaju kuce.

To sve kad saberes i oduzmes, podelis ispada da je svaka 24 kuca sagradjena na necijem grobu!

Prijatelju, ja sam objavio.... slobodno je izrazavanje misljenja na ovom forumu. Cak, u neku ruku se slazem sa tobom!  smile11
  • *

• Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Opera 8.53 Opera 8.53
  • Email
« Reply #4 on: 19 April 2009, 10:17:08 »

Ne, nisam hteo da kazem nista lose, cak sta vise, bas sam uzivao citajuci ovo,samo mi se ne svidja teorija da je to sve zbog groblja,objasnih vec zbog cega.
  • *
  • Mrzim Narodnjake!!!

• Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:

'Oce li neko da mi objasni kako ovaj kretenski rar pack da raspakujem. Ne razumem zasto se ne koriste normalna pakovanja nego neki kretenizam
« Reply #5 on: 20 April 2009, 00:00:41 »

To je tacno, ali ima mnogo groblja za koja ljudi danas i ne znaju. Evo, od moje kuce na nekih 200 metara je nekada bilo staro jevrejsko groblje (pre nego sto su se Srbi naselili tu). Danas za to groblje znaju samo starci, i oni koje to interesuje (citaj: Nightmare) Na mestu tog groblja su izgradjene kuce. Ljudima se ne desava da vide nista, ali stanovnici tih kuca, ili imaju rak, ili su ih deca napustila pa su ostali sami, ili imaju problema sa snom... Da li je zbog toga-ne znam, ali je cudno.... tmi
  • *
  • zahvalnica: 60

• Date Registerd:31 March 2009, 18:13:02
  • Topics: 203
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Reply #6 on: 20 April 2009, 19:10:50 »

Evo na jednom mom placu je pronadjena masovna grobnica za koju su procenili da datira cak pre 1800 godine.. Nikome se u blizini (a ni meni) nije desilo nesto "supernatural".

Evo sve detaljno o tome u ovoj temi

http://rapidbelgrade.com/index.php?topic=3477.0
  • *
  • Mrzim Narodnjake!!!

• Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Last Edit: 22 April 2009, 19:13:54 by petarius » Logged

« Reply #7 on: 24 April 2009, 13:08:21 »

Sama fama oko tih kuca ne pocinje od same kuce i pojava nego od ljudi i njihovih prica...od usta do usta nesto se doda nesto oduzme...ja ne verujem u te uklete kuce cak
zivim preko puta jedne koja ima to zvanje UKLETA ali nista se ne desava i mi svi spavamo mirno...za sada ne verujem u to sve bas ali kada budem svojim ocima to cuo i video e
onda cu reci da verujem
  • *
  • zahvalnica: 13

• Date Registerd:30 March 2009, 14:47:40
  • Topics: 14
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
  • Email

Sta je seljaci, sta vas muci, koci, ko vam bode oci, NISLIJA U KUCI ko ce da se kurci?!
« Reply #8 on: 26 April 2009, 05:31:30 »

Sama fama oko tih kuca ne pocinje od same kuce i pojava nego od ljudi i njihovih prica...od usta do usta nesto se doda nesto oduzme...ja ne verujem u te uklete kuce cak
zivim preko puta jedne koja ima to zvanje UKLETA ali nista se ne desava i mi svi spavamo mirno...za sada ne verujem u to sve bas ali kada budem svojim ocima to cuo i video e
onda cu reci da verujem
A o kakvoj se to kuci radi? Koja je njena prica, zasto se smatra ukletom? Postavi pricu o tome, ako ti nije tesko ovamo u delu "Jeziva mesta u vasem gradu"
  • *
  • zahvalnica: 60

• Date Registerd:31 March 2009, 18:13:02
  • Topics: 203
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
« Reply #9 on: 30 April 2009, 00:13:25 »

Ma postoje razne stvari ima svega i svacega , ja sam procitao ovaj tekst o ukletoj kuci i mogu da ti kazem bas zeznuto !!!!

• *
  • zahvalnica: 6

• Date Registerd:07 April 2009, 23:47:14
  • Topics: 23
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Chrome 1.0.154.59 Chrome 1.0.154.59
  • Email
« Reply #10 on: 15 February 2010, 22:26:33 »

Ja ne zivim bas daleko od tog mjesta i ono sto sam cuo prije nego sam ovo citao je zaista jezovito.
Nisam strasljivac i izrazio sam zelju da me tu odvedu ali...sto duze razmisljam ne znam koliko bi bilo pametno...

Ovo o kvadratnim metrima i izracunima...
Koliko je masovnih grobnica, jama, rupa itd., pa ne moze se na svakom grobu napraviti kuca!
Da postoji misterij je jasno, mnogi su mogli vidjeti u Engleskoj (dvorac Windsor!?) gdje je skrivena kamera snimila duha nakratko.
Inace bih mogao napisati roman o abnormalnim pojavama koje sam cuo iz prepricavanja tako da ne bih sve uzeo sa skepticizmom,
cinjenica je da postoje neobjasnjeni dogadjaji (dozivljaji).

Uostalom i za nas Zemljane je veliki dio nase Planete neistrazen, tajanstven...
  • *
  • zahvalnica: 0

• Date Registerd:15 February 2010, 12:23:58
  • Topics: 0
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
  • Email
« Reply #11 on: 23 April 2010, 17:39:56 »

desavale su se svakakve stvari i u mom selu ali nije isto kao kad recimo cujes ili dozivis tako nesto
  • *
  • zahvalnica: 0

• Date Registerd:30 March 2010, 01:51:33
  • Topics: 0
  • Activity/Aktivnost
    0%
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Chrome 4.1.249.1045 Chrome 4.1.249.1045
Skoci na stranu: 1    Idi na vrh strane
Send this topic    Print

Skoci na: