Hello
  Home Help Login Register DMCA Rules  
24 April 2018, 02:57:59
 

Skoci na stranu: 1    Idi na dno strane
Send this topic    Print
Author Topic: Sasa Lokner - Evropa Elektro Express (2004)  (Read 172 times)
« on: 15 December 2015, 18:40:03 »

Sasa Lokner - Evropa Elektro Express (2004)Aleksandar Sasa Lokner (rodjen 06.06.1964.) karijeru muzicara orijentisanog ka rock vodama zapoceo je sa 13 godina. Inace, zavrsio je srednju muzicku skolu - odsek za klavir. Prvi bend u kojem je svirao klavijature zvao se STRATOSFERA. Izvodili su fusion varijantu rocka, a u postavi su bili kvartet i na repertoaru su imali vlastiti materijal. Njegov drugi bend, u ono vreme veoma prestizan, zvao se POTOP. Izvodili su varijantu fusion jazz rocka, gotovo u isto vreme kao i Leb i Sol, a imali su i atraktivne nastupe pune improvizacija i nadahnuca. Nisu nista snimili, ali su im bili veoma poseceni brojni koncerti po Beogradu i uzem delu Srbije. U tom bendu bubnjeve je svirao Igor Borojevic, mnogo godina kasnije postao je bubnjar PARTIBREJKERSA. U isto vreme, dok je radio sa grupom POTOP, Sasa Lokner radi i sa tada agilnim basistom Batom Bozanicem (u to vreme takodje relativno anonimnim i mladim), na jednom novotalasnom (new wave) projektu - bendu koji se zvao MODELI. Posto je u isto vreme i u Dubrovniku djelovao bend istog imena, koji je i cak objavio i album, beogradski Modeli menjaju ime u STRIP, i pod tim imenom za disko kucu "Suzy" iz Zagreba realizuju album, simbolicno nazvan - "Modeli na prodaju". To je bilo 1981. godine, i sam se album, po muzickoj matrici, moze smatrati jednim od zanimljivijih produkata ovdasnjeg novog talasa. Taj LP grupe STRIP, danas predstavlja pravi kolekcionarski raritet. Pored Bate Bozanica koji je bio glavni autor i svirao je bas, takodje i pevao, u grupi su bili i Igor Borojevic koji je bio bubnjar, a gitaru je svirao Dragoljub - Dado Pejoski, u jednom periodu druge polovine 80-tih, gitarista i svirac drugih zicanih instrumenata u sastavima - POSLEDNJA IGRA LEPTIRA i starogradskom bendu KAKO KO.
Nakon tog vremena Sasa se druzi sa Nesom Milosavljevicem, frontmanom niske grupe Galija i to druzenje je rezultiralo Nesinim  pozivom da im se pridruzi, sto je Sasa i prihvatio. Prvo su svirali po letnjim gazama (najvise u Makarskoj), a zatim je Sasa postao punopravnim clanom. On se, istina stidljivo, vec pojavljuje na trecem albumu grupe Galija - "Ipak verujem u sebe", da bi neposredno po objavljivanju pomenutog albuma, dotadasnji klavijaturista definitivno napustio bend, a na njegovo mesto je dosao Sasa Lokner.
Sasa sa  Galijom snima i sledeci album, realizovan u Manchesteru i Londonu, pod producentskom palicom Gordon Rowleya, tada basiste i sefa grupe NIGHTWING. Neposredno po povratku iz pomenutih gradova, Sasa odlazi na odsluzenje vojnog roka u Valjevo, a po povratku, nakon 11 meseci i par dana, nastvlja da radi sa bendom Galija. Sve vise biva aktivan i trazen kao studijski svirac.
Na jednom od koncerata grupe Galija, Sasa dobija ponudu od Bajage da se pridruzi njegovom bendu (Bajaga i Instruktori), sto je i realizovano. Bajaga je upravo tada snimio drugi album - "Sa druge strane jastuka" i dani velikih uspeha su mu se smesili. Od tada (maj 1985.) i krece Sasin kontinuiran studijski rad, kao i gostovanja na albumima mnogih ovdasnjih rock, pop i estradnih vedeta. On je do danas svirao, snimao, radio aranzmane i produkciju na preko 200 albuma muzicara iz nekadasnje Jugoslavije. Jedna od zanimljivosti je i ta da je Losa iz Plavog Orkestra ozbiljno pregovarao sa Sasom da im se on pridruzi kao stalni clan, a ako ne u tom svojstvu, onda makar na koncertima. Zbog vec preuzetih obaveza sa Bajagom do toga nije doslo, ipak, ostalo je jedno veliko prijateljstvo. Tokom 90-tih godina vredi napomenuti, da je pored obaveza u maticnom bendu (Bajaga i Instruktori), Sasa par puta svirao i turneje po Nemackoj sa gitaristom Zlatkom Manojlovicem i njegovim sastavom (mozda vam nije toliko poznato, ali Zlatko Manojlovic, nekada lider grupa DAH i GORDI, uziva mozda ne toliko veliki, ali zasigurno respektabilan status u Nemackoj koji mu je omogucavao da na tamosnjem terenu svira cak i u halama).
Sa Lazom Ristovskim, Sasa je snimio album - "Naos" (Komuna - 1994.), ovaj CD ovde je njegovo solo izdanje. Radi se o albumu naziva "Evropa Elektro Express" (PGP RTS - 2004.), koji sadrzi 9 kompozicija.  Uz Sasu Loknera (klavijature, programiranje, aranzmani, koprodukcija), u nekim kompozicijama mu pomazu i Ljubisa Buba Opacic (gitare, udaraljke, programiranje, koaranzmani) i Marija Mihajlovic (vokali). Narocito tokom posednje dekade, Sasa pise i radi muziku za mnoge pozorisne predstave, takodje snima radijske, TV i reklamne jinglove. Sasa Lokner je do sada dobio cetiri Nacionalne pozorisne nagrade za muzicka ostvarenja, nedavno u Subotici, a takodje i u Podgorici, Novom Sadu i Beogradu. Danas u Srbiji, Sasa se smatra jednim od najtrazenijih autora muzike za pozorisna djela.

Arranged By - Lj. Opacic (tracks: 1, 3, 4, 6) , A. Lokner
Guitar, Percussion, Programmed By - Ljubisa Buba Opacic
Keyboards, Programmed By - Aleksandar Sasa Lokner
Mastered By - Lj. B. Opacic , Radovan Maricic Rajko
Producer - Ljubisa Buba Opacic , Aleksandar Saša Lokner
Recorded By - Lj. B. Opacic
Vocals - Marija Mihajlovic (tracks: 1, 2, 4, 7)
Written-By - A. Lokner (tracks: 2, 3, 5 to 7, 9)

Genre................: Elektronic, Trance
Source...............: CD
Year.................: 2004
Ripper...............: CDex 1.50b7 & Samsung CD/DVDW SH-222A
Codec................: LAME 3.96
Version..............: MPEG 1 Layer III
Quality..............: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
Channels.............: Stereo / 44100 hz
Tags.................: ID3 v1.0
Ripped by............: pparadiso on 11.9.2010
Included.............: NFO
Covers...............: Complet 150DPI

01. TransEvropaExpress
02. CudouMilanu
03. Detroit
04. PutZaIstok
05. Boy'sLife
06. Jezera
07. MelodijaZaSL
08. FrancList
09. ZaMesecZaGodinu

Playing Time.........: 00:45:29
Total Size...........: 104.11 MB


Code:
http://uploaded.net/file/ajhvca05/SLEEE_by_pparadiso.rar
http://www.filefactory.com/file/1bhbrwt7skip/SLEEE_by_pparadiso.rar
 • *
 • ..:: drummer ::..
 • zahvalnica: 121

 • Location: The World
 • Date Registerd:04 June 2009, 20:57:07
 • Posts: 2235
 • Topics: 931
 • Activity/Aktivnost
  0%
 • OS:
  Windows 7 Windows 7
 • Browser:
  Firefox 42.0 Firefox 42.0
Logged
Skoci na stranu: 1    Idi na vrh strane
Send this topic    Print
 
Skoci na:  

Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Page created in 0.175 seconds with 24 queries.

Google visited last this page 08 March 2018, 06:12:26
Theme created by Logo Off