|
« on: 26 April 2009, 21:34:31 » |
|
Vec dva puta sam instalirao windows prvi put sam instalirao Windows XP SP3 Xp-Viena Edition 2009 a drugi put sam instalirao Microsoft Windows XP Pro SP3 Black Edition koje sam skinuo odavde.Instalacije su prosle ok,bez problema,instalacija drajvera isto tako. Moje pitanje i moj problem je,dal neko zna zasto mi se restartuje komp kad hocu da pokrenem igricu?
Pre toga sam koristio Windows XP Professional SP1 i sve je bilo u redu.A ove windowse sam instalirao samo zbog SP3.
|
|
|
|
|
« Last Edit: 26 April 2009, 21:39:00 by boris023 »
|
|
|
|
|
| |
 |
« Reply #1 on: 26 April 2009, 22:11:02 » |
|
Hahaha,zbog toga sam ja davno prestao da igram igrice! Nemam pojma u cemu je fora,ali verujem da je do preopterecenja memorije.
|
|
|
|
|
|
|
 'Oce li neko da mi objasni kako ovaj kretenski rar pack da raspakujem. Ne razumem zasto se ne koriste normalna pakovanja nego neki kretenizam
|
|
|
 |
« Reply #2 on: 26 April 2009, 22:15:30 » |
|
Ne verujem da je do preopterecenja memorije,imam 1 giga rama,i kad ocu da udjem u igru sve mi je iskljuceno,mislim na programe i nista mi ne vuce memoriju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #3 on: 26 April 2009, 22:34:56 » |
|
Mozda, ako si premestao kompjuter, pa si zaklonio mesto gde vuce vazduh za hladjenje procesora, znam... meni se to desilo da sam zaklonio procesor gde vuce vazduh i stalno mi se gasio. A razlozi zbog kojih se komp gasi su : pregrevanje neke od komponenti, neispravnost neke komponente, softwareski... Tako da obavno vidi da li ima mesta da vuce vazduh i procisti alu ispod kulera od procesora, i trebalo bi da se ne gasi... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #4 on: 26 April 2009, 22:41:51 » |
|
Hvala milancex na savetu probacu to da ocistim.Al malo mi cudno zato sto mi komp radi malte ne ceo dan,a ne gasi se tj ne restartuje se i radi bez problema i kad je opterecen tako da kazem ukljucenim programima,samo se restartuje kad ocu da udjem u igru. Ak ne bude pomoci mislim da cu komp 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #5 on: 26 April 2009, 23:20:31 » |
|
Nema na cemu, a ako to ne pomogne, nadji na netu neki program (zaboravio sam kako se zove) koji opterecuje procesor do MAX-a i isto tako za graficku, pa ih pokreni, prvo jedan pa pusti da radi nekih 5-10 min, pa drugi, i ako se ne ugasi onda je do windowsa garant.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #6 on: 26 April 2009, 23:29:41 » |
|
Nisam znao da postoje takvi programi  u svakom slucaju pokusacu i to sa programima...Ako se setis u medjuvremenu kako se zove taj program,ak nije problem da napises,ako ja ne budem uspeo da ga nadjem  I jos jednom hvala ti 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #7 on: 27 April 2009, 00:23:29 » |
|
Mozda sama igrica nije u redu, probaj da skines drugu instalaciju, ali probaj recimo i da instaliras novi directX, a sto se SP3 tice moj ti je savet da uzmes sluzbenu verziju win-a, da na njega dogradis SP3 pa da onda probas, ove "nasminkane" verzije nisu sasvim OK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #8 on: 27 April 2009, 00:27:10 » |
|
Igrica je u redu jer je radila pre 2 dana na SP1,jel bi mozda bilo dobro da skinem ovaj Windows XP Professional SP3 Corporate March 2009 ili kao sto si rekao da idem preko dogradnje na SP3?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #9 on: 27 April 2009, 00:32:08 » |
|
Igrica je u redu jer je radila pre 2 dana na SP1,jel bi mozda bilo dobro da skinem ovaj Windows XP Professional SP3 Corporate March 2009 ili kao sto si rekao da idem preko dogradnje na SP3?
Ako je radila na SP1, onda probaj da instaliras win sa SP1, onda igricu, pa onda da nadogradis SP3. Desava se i sa programima i sa drajverima da ljudima napravi problem sam SP3. Primera radi, satelitske kartice uglavnom sa svojim drajverima najnormalnije rade sa SP2 i kada se nadogradi SP3 onda sve radi normalno. Kada se prvo instalira WIN sa SP3 pa se onda instalira drajver onda nece da radi i ne prepoznaje da je to njegov sistem. Naravoucenije je da SP3 ima neke svoje fazone koji smetaju programima i drajverima i da ti mozda imas bas problem zbog toga. Seti se igrice Komsije 2 koja najnormalnije radi na SP1 a kad probas na SP2 ona nece da radi.... Mislim da je kasnije izasla ispravka koja to resava ali to ja ne pratim tako da ne mogu da ti kazem tacno....
|
|
|
|
|
« Last Edit: 27 April 2009, 00:34:32 by GagiZA »
|
|
|
|
|
 |
« Reply #10 on: 27 April 2009, 00:33:19 » |
|
A ovaj SP3 Corporate ti ne preporucujem jer je to prilagodjena instalacija SP2, na koji je preko programa nLite dodat SP3. Nadji sluzbenu veziju pa onda sa njom probaj...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #11 on: 27 April 2009, 00:40:03 » |
|
U svakom slucaju hvala GagiZA  probacu sutra instalirati SP1 pa cu videti dal radi igra (ako radi onda znam u cemu je problem,kao sto si rekao,problem je u ''nasminkanim'' verzijama Windowsa) ako bude radila onda cu nadograditi sa SP3 pa cu onda videti dal sve normalno radi,pa cu javiti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #12 on: 27 April 2009, 09:39:01 » |
|
Nema na cemu, a ako to ne pomogne, nadji na netu neki program (zaboravio sam kako se zove) koji opterecuje procesor do MAX-a i isto tako za graficku, pa ih pokreni, prvo jedan pa pusti da radi nekih 5-10 min, pa drugi, i ako se ne ugasi onda je do windowsa garant.
Program se zove CPBurn, i mnogo je extra, ja sam sa njim opterecivao svoj procesor, i naravno, iz njega izvukao maximum... Samo je pocetnicima malo tezak za snalazenje, tj, malo je komplikovan ko prvi put radi sa takvim programima. Sto se tice restarta kompa, udji u BIOS, i pod opcijom H/W monitor, (ili slicnom opcijom, obicno se nalazi u BIOSU skroz dole, sa desne strane) nadji koja ti je temperatura. Ako vidis negde da ti je temperatura mnogo velika (od 60 pa navise) trebalo bi da ocistis hladnjak, i da na procesor stavis novu termicku pastu (ima o tome tutorijal u klinici). Toliko od mene. Pozz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #13 on: 27 April 2009, 11:56:08 » |
|
Program se zove CPBurn, i mnogo je extra, ja sam sa njim opterecivao svoj procesor, i naravno, iz njega izvukao maximum... Samo je pocetnicima malo tezak za snalazenje, tj, malo je komplikovan ko prvi put radi sa takvim programima. Sto se tice restarta kompa, udji u BIOS, i pod opcijom H/W monitor, (ili slicnom opcijom, obicno se nalazi u BIOSU skroz dole, sa desne strane) nadji koja ti je temperatura. Ako vidis negde da ti je temperatura mnogo velika (od 60 pa navise) trebalo bi da ocistis hladnjak, i da na procesor stavis novu termicku pastu (ima o tome tutorijal u klinici). Toliko od mene. Pozz
E jeste Nightmare, ja kad sam slucajno stavio komp uz zid, gasio se a temperature je skakala i do 110 C  Sad je oko 30 C
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #14 on: 27 April 2009, 12:20:10 » |
|
Resio sam problem  Kao sto je GagiZA rekao problem je bio u ''nasminkanim'' verzijama Windowsa,instalirao sam stari Windows SP1 koji sam koristio pre ovih problema i sada sve radi normalno. Zahvali bih se svima na pomoci i na predlozima,al moram posebno da se zahvalim GagijuZA I pre nego sto se tema zatvori imam dva pitanja: 1.Zeleo bih da nadogradim windows pa me zanima odakle mi je najsigurnije da skinem SP3? 2.Drugo pitanje je za GagijaZA,dal ima nesto u vezi komp a da ti ne znas 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #15 on: 27 April 2009, 15:28:39 » |
|
Resio sam problem  Kao sto je GagiZA rekao problem je bio u ''nasminkanim'' verzijama Windowsa,instalirao sam stari Windows SP1 koji sam koristio pre ovih problema i sada sve radi normalno. Zahvali bih se svima na pomoci i na predlozima,al moram posebno da se zahvalim GagijuZA I pre nego sto se tema zatvori imam dva pitanja: 1.Zeleo bih da nadogradim windows pa me zanima odakle mi je najsigurnije da skinem SP3? 2.Drugo pitanje je za GagijaZA,dal ima nesto u vezi komp a da ti ne znas  Hvala puno na pohvalama a evo i odgovora na tvoja pitanja: 1. Ako mozes skini SP3 sa Microsoft-ovog sajta, ako ne sacekaj do sutra ja cu da ga postavim ovde na forumu pravu sluzbenu Full verziju. 2. Ima mnogo toga sto ja ne znam, kompjuteri su jedna ogromna nauka, ali volim ih i bavim se njima, stalno ucim i idem napred, i to radim vec 20 godina. Mogu da kazem da sam spojio lepo i korisno. Pozdrav i hvala jos jednom na pohvalama!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Reply #16 on: 27 April 2009, 15:34:02 » |
|
Trazio sam ja sada po netu update SP3 al nisam bas nesto siguran u te verzije  Sigurnije mi je da sacekam da ti kad budes mogao da postavis tu Full verziju  Pozdrav i undapred hvala 
|
|
|
|
|
« Last Edit: 27 April 2009, 15:40:16 by boris023 »
|
|
|
|
|
 |
« Reply #17 on: 27 April 2009, 15:44:15 » |
|
Postavicu i obavesticu te na private a ova tema mislim da moze lock posto smo resili problem... Pozzz!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|