Hello
  Home Help Search Login Register DMCA Rules  
02 September 2014, 16:01:37
 

Skoci na stranu:  1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 28   Idi na dno strane
Send this topic    Print
Author Topic: Predjela  (Read 50244 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Postovani/a
Hvala vam sto ste postali deo nase zajednice...
mozete skidati sve sto zelite bez registracije na nas forum..
« Reply #195 on: 09 August 2010, 16:47:31 »

Slane krofnice




Potrebni sastojci:

so i biber
ulje
1 prasak za pecivo
200 ml jogurta
2 jaja
1 svezi kavasac
100 ml mleka
200 g kackavalja
150 g krugova sunke
500 g brasna

Priprema jela:

U dublji sud sitno iseckamo sunku. Dodamo sitno rendani kackavalj i belance. Posolimo i sjedinimo sastojke.

U veci sud sa brasnom dodamo zumance, jogurt, kvasac i prasak za pecivo. Posolimo i zamesimo testo rukom. Odvojimo parce testa, raspljeskamo, prefilujemo i formiremo lopticu. Redjamo u tepsiju. Ponovimo postupak sa ostralim testom. Premazemo mesavinom mleka i zumanceta . Pecemo 30 minuta na 200 C.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
::postovani, gosti i clanovi... Make RapidBelgrade more strong by donating us. Even donation can make RapidBelgrade better and bigger... You can make donation via PayPal or Payza... ::
Rapidshare Search

« Reply #196 on: 09 August 2010, 16:50:16 »

Cigara burek




Potrebni sastojci:

500 g kora za pitu
300 g mlevenog mesa
300 g sira
2 jaja
1 glavica luka
mirodjija
so i biber

Priprema jela:

U tiganju sa zagrejanim uljem przimo sitno seckani luk. Dodamo mleveno meso i mirodjiju. Posolimo i pobiberimo. Fil prespemo u veci dubok sud i dodamo jedno jaje i pomesamo.

Drugi fil: U drugi veci dubok sud krupno rendamo sir. Dodamo jedno jaje i mirodjiju.

Priprema:

Prvu koru poprskamo mesavinom 150 ml kisele vode i oko 100 ml ulja. Dijagonalno prepolovimo koru, Dobijajuci trougao. Jos jednom prepolovimo koru da dobijemo manji trougao. Ponovo poprskamo mesavinom vode i ulja. Na najsiri deo trougla nanesemo fil od sira, presavijemo krajeve da ne ispada fil i savijamo cigara burek. Postupak ponovimo dok ne potrosimo kore, od kojih pola filujemo sirom, a pola filom od mlevenog mesa.

U tiganj sa zagrejanim uljem przimo burek. Kada porumene, sklanjamo na ciniju oblozenu papirom.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #197 on: 09 August 2010, 16:53:05 »

Juvarlaki




Potrebni sastojci:

300 g mlevenog mesa
100 g pirinca
4 jaja
malo limontusa
1 kocka za supu
ulje
so i biber

Priprema jela:

U sud sa mlevenim mesom dodamo polovinu pirinca, posolimo i pobiberimo. Od smese rukom formiramo loptice i stavimo u serpu sa uzavrelom i posoljenom vodom. U drugoj serpi kuvamo supu i dodamo limontus. Dodamo preostali pirinac. Kada se cufte skuvaju, dodamo u serpu sa supom. Malo supe razmutimo sa jajima, pa mesavinu dodamo u sud. Pospemo seckanim persunom.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #198 on: 09 August 2010, 17:01:53 »

Gvacamole




Potrebni sastojci:

2 avokada
2 kasike limunovog soka
2 mlada luka
2 cena belog luka
2-3 kasike maslinovog ulja
ljuta papricica
so i biber

Priprema jela:

Avokado ogulite i ocistite od kostica. poprskajte ga limunovim sokom, a zatim usitnite viljuskom. Dodajte naseckani mladi luk, zgnjeceni beli luk, maslinovo ulje, iseckanu ljutu papricicu, so i biber. Sve dobro izmesajte, malo ohladite i posluzite uz tortilje.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #199 on: 09 August 2010, 17:04:38 »

Pasteta od pilece dzigerice




Potrebni sastojci:

50 gr Tost
5 gr so
5 gr biber
20 gr puter
5 gr Korijander
1/2 dl maslinovo ulje
100 gr sargarepa
200 gr Ljubicastog luka
300 gr Pileca dzigerica

Priprema jela:

1. Ljubicasti luk oljustiti i iseckati na kockice.

2. Sargarepu oljustiti i iseckati na kockice.

3. Pilecu dzigericu iseckati na vece kocke.

4. U serpi na maslinovom ulju prodinstati ljubicasti luk i sargarepu zatim dodati pilecu dzigericu, korijander, so i biber. Dinstati dzigericu na luku i sargarepi i povremeno dodavati vode dok dzigerica ne bude gotova. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladila dodati puter i u multi praktiku je izmiksati dok ne postane kompaktna masa. Pastetu od pilece dzigerice staviti u malu providnu cinijicu, a tost oblikovati okruglim kalupom (casa) i stviti na tanjir pored cinijice sa pastetom i posluziti.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #200 on: 09 August 2010, 17:07:30 »

Paradajz sa belim lukom




Potrebni sastojci:

125 g dimljene slanine
4 velika paradajza
5 cesnjeva belog luka
6 listova lovora
150 g punomasnog sira

Priprema jela:

Paradajz oprati i napraviti malu rupu na gornjem delu. U rupe staviti sitno seckani beli luk i po dva lista lovora , a odozgo namrviti sir. Posoliti i pobiberiti i peci na reznjevima slanine.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #201 on: 09 August 2010, 17:10:05 »

Tost sa paradajzom i sirom




Potrebni sastojci:

4 tanke svinjske snicle
4 parceta tost hleba
persun
2 paradajza
100 g kackavalja
125 g mocarele
3 grancice ruzmarina
so i mleveni crni biber

Priprema jela:

Snicle zasecemo na nekoliko mesta. Posolimo i pobiberimo. U zagrejanom ulju przimo snicle. Tepsiju oblozimo aluminijumskom folijom i redjamo isprzene snicle. U sud sa uljem dodamo persun i seckani ruzmarin, pa nanesemo na snicle. Stavimo krugove paradajza, mocarele i rendani kackavalj. Pecemo 5 minuta. Parcad predhodno zapecenog tosta hleba redjamo na ciniju za serviranje i na njih nanesemo snicle
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #202 on: 09 August 2010, 17:12:52 »

Zele kupica od paradajza




Potrebni sastojci:

2/3 zelatina
1/6 crvenog zelatina
400 g paradajza
kasika ispasiranog paradajza
kasicica balzamiko sirceta
4 veca raznja mocarele
kasicica ulja

Priprema jela:

1. Razmutiti zelatin prema uputstvu. Paradajz oprati i isaci, a zatim ga fino ispasirati u mikseru, procediti. Dobro promesati ispasirani paradajz sa srzi paradajza, pa zaciniti solju, biberom i balzamiko sircetom po ukusu.

2. Blago zagrejati masu od paradajza, pa joj dodati izmuceni zelatin. Podmazati cecetiri male modle uljem, napuniti paradajzom i ohladiti. Kada masa pocne da se zelira, poredjati mocarelu i blago pritisnuti. Hladiti oko dva sata. Masu pazljivo izruciti na tanjire i po zelji ukrasiti.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #203 on: 09 August 2010, 17:15:32 »

Sendvic od patlidzana




Potrebni sastojci:

2 patlidzana
3 paradajza
100 g dimljene slanine
nekoliko listica origana
16 listica bosiljka
150 g sira za tost
2 kasike maslinovog ulja
so, biber

Priprema jela:

Ukljucite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Ogulite paradajze pa ih nasecite, vadeci pri tom seme. Oprane patlidzane uzduzno nasecite na kriske, pa odaberite osam najlepsih. Namazite ih uljem, poslazite na lim pokriven masnim papirom i pecite 8 minuta. Na 4 komada patlidzana rasporedite paradajz, kriske sira i alanine, te naseckajte origano i bosiljak. Posolite, pobiberite i poklopite praznim kriskama. Pecite jos 10 minuta. Posluzite odmah.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #204 on: 09 August 2010, 17:18:17 »

Zapeceni paradajz




Potrebni sastojci:

ulje
persunovo lisce
3 cena belog luka
glavica luka
mleko
pola solje prezli
jaje
500 g mlevenog mesa
150 g sampinjona
8 paradajza

Priprema jela:

Operite i obrisite paradajz. Odsecite gornju trecinu pa ih izdubite. Okrenite ih da se iscedi sok. Izdubljenu sadrzinu paradajza pomesajte sa sokom. Potopite prezle u mleko. Mesu dodajte prezle, so ,biber, izdubljeni sadrzaj paradajza i sok. Isecite sampinjone,proprzite i dodajte filu. Ocistite i isackajte crni i beli luk. Luk dodajte u masu. Zatim dodajte jos i naseckani persun i prezle namocene u mleko. Napunite filom ocedjen paradajz. Poslazite u nauljenu vatrostalnu posudu.Nauljite svaki paradajz ,odnosno fil koji je u njima. Pospite prezlama . Stavite u rernu da se peku 45 minuta. Gotov paradajz ukrasite persunovim listicima. Ovo jelo se moze jesti i vruce i hladno.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #205 on: 09 August 2010, 17:20:59 »

Pikantne letnje rolnice




Potrebni sastojci:

2 patlidzana
200 g sunke
200g krem sira
2 dl pavlake
20 g susama
majonez
ulje

Priprema jela:

Patlidzan isecite na tanke kriske, posolite ga i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga ga kratko proprzite na vrelom ulju, izvadite na ubrus da se ocedi i ostavite da se ohladi. Na istiom ulju proprzite susam, pa ga pomesajte sa krem sirom, pavlakom i seckanom sunkom. Kada se ohladi, svaku krisku nafilujte pripremljenim namazom.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #206 on: 09 August 2010, 17:23:38 »

Punjeni paradajz sa ovcijim sirom




Potrebni sastojci:

8 vecih zrelih paradajza
2 mesnate paprike
1 veza persuna
2 cesnja belog luka
150 g ovcijeg tvrdog sira
100 g sitnog ovcijeg sira
2 kasike maslinovog ulja
1 kasicicu senfa
2 veca kisela krastavca(kiseljeni na suncu)

Priprema jela:

Oprati paradajz, obrisati, odseci kapicu, unutrasnjost izvaditi,posoliti i prevrnuti, pa tako ostaviti da stoje pola sata. Paprike oprati i izvaditi semenke. Persun oprati, a beli luk ocistiti i iseckati.

Peiprema fila: sir izrendati, dodati sitni sir, ulje, senf, malo soli i bibera pa dobro promesati. Paprike iseci na kolutove , pa kolutove na kockice. 2-3 stabljike persuna odvojiti, a ostalo iseckati i zajedno sa paprikama umesati u fil.Paradajz napuniti filom, na vrh staviti kolutove od paprike, namestiti kapice i tako staviti u frizider da stoji. Pre sluzenja, izrendati krastavce i posuti na sir.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #207 on: 09 August 2010, 17:26:17 »

Prolecni omlet sa razenim hlebom




Potrebni sastojci:

9 jaja
500 g razenog brasna
250 g brasna
80 g gorgonzole
1 svezi kvasac
1 kasika mesavine zacina
2 kasike mleka
200 g spanaca
so i mleveni crni biber

Priprema jela:

U dublji sud stavimo razeno i belo brasno. Na sredini brasna pravimo udubljenje i stavimo narasli kvasac. Poisolimo i mesimo testo, postepeno dodajuci vodu. Ostavimo da naraste.

Testo stavimo u nauljen i nabrasnjen kruzni kalup, premazemo uljem i ostavimo da naraste. Pecemo 45 minuta na 200 stepeni.

Polupamo jaje, dodqamo mleko i posolimo. Izvadimo hleb iz rerne, premazemo jajetom i vratimo da se dopece.

Prethodno skuvan spanac procedimo, sitno iseckamo i stavimo u dublji sud. Dodamo 8 jaja, parcad gorgonzole, mesavinu zacina i deo smese przimo na zagrejanom ulju. Na isti nacin pripremamo 4 omleta.

Omlete serviramo na dasku za serviranje i dodamo parcad razenog hleba.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #208 on: 09 August 2010, 17:28:56 »

Paradajz punjen kremom od sardina




Potrebni sastojci:

persun
puter
sok od limuna
pola solje majoneza
250 g sardina u ulju
6 plodova paradajza
so, biber

Priprema jela:

Operite i izdubite paradajz. Ocedite i izgnjecite sardine. Dodajte puter u sardine (tek toliko da dobijete krem).

Dodajte majonez,biber, so i nekoliko kapi limunovog soka. Ovom smesom napunite paradajz. Stavite paradajz u plitku posudu i pecite deset minuta. Ukrasite seckanim persunom
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
« Reply #209 on: 09 August 2010, 17:49:44 »

Piroske od bajatog hleba




Potrebni sastojci:

pola vekne bajatog hleba
100 g kackavalja
1 limun
100 g sunke
mladi luk
1 kasika mesavine zacina
100 g prezle
100 g sira
1 sargarepa
3 kisela krastavca
1 jaje
80 g majoneza
ulje
so i mleveni crni biber

Priprema jela:

Usitnimo hleb i stavimo u veci dublji sud. Dodamo 150 ml vode i mesimo rukama. Sunku i kisele krastavce iseckamo na kocke i dodamo u sud sa hlebom. U sud krupno narendamo kackavalj i sir. Dodamo i sitno izrendanu sargarepu. Polupamo jaje i zumance stavimo u predhodnu smesu. Posolimo, dodamo mesavinu zacina,sitno iseckan persun i dobro promesamo. U sud sa belancem dodamo malo vode i mutimo viljuskom. Posolimo. Uzmemo od smese iz dubokog suda i formiramo piroske, uvaljamo u belance pa u prezlu. Przimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Isprzene piroske vadimo na tanjir oblozen salvetom.

U sud sa pavlakom dodajemo majonez. Pobiberimo i dodamo malo iseckanog mladog luka. nacedimo pola limunovog soka. Poredjamo piroske na tanjir za serviranje i preko svake nanesemo preliv.
  • *
  • zahvalnica: 196

  • pol: Male
  • Location: Paracin
  • Date Registerd:18 September 2009, 13:18:43
  • Posts: 8145
  • Topics: 390
  • Activity/Aktivnost
    0%
  • OS:
    Windows XP Windows XP
  • Browser:
    Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
    • frenki95@live.com
  • Email
Logged
Skoci na stranu:  1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 28   Idi na vrh strane
Send this topic    Print
 
Skoci na:  

Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Page created in 2.498 seconds with 38 queries.

Google visited last this page 26 July 2014, 07:12:22
Theme created by Logo Off